Vad skall du välja?

Vad skall du välja?

System för den mera tekniskt intresserade - För den mera tekniskt intresserade och som själv vill knåpa ihop ett fantastiskt automatiskt hus med många olika prylar finns fortfarande inget bättre än Zwave. Vill man få med övriga i familjen och få till ett snyggt system så är valet Fibaro!

System för intresserade men late - För de kunder som uppskattar det smarta hemmet men inte vill fokusera på teknik och installation så har Tinabi flera spår. Kika gärna på våra  Apples Home Kit produkter (Fiabro, Danalock, Somfy och Netatmo) som nu äntligen blivit ett intressant alternativ till zwave i kombination med en Apple TV4 som gateway. Våra Somfy Protect produkter är fantastiskt enkla och kanske marknadens bästa larm för sin prisklass. Netatmo är ett annat märke som vi vurmar för! 

Undvik om möjligt - Kanske noterar någon av er läsare att Tinabi helt bortser från de billiga 433 MHz produkterna som säljs hos många av våra konkurrenter. Skälet är helt enkelt dessa prylars obefintliga säkerhetstänk. Alla system som Tinabi har kryptering av kommunikationen på minst AES 128 eller motsvarande, vilket betyder att säkerheten är på samma nivå som ert lokala WIFI nätverk. 


WIFI- och Bluetoothbaserat system där Apple tagit fram programvara för att styra produkter från din Iphone och IPAD. För tillverkare som vill ansluta sig till Apple Home Kit krävs omfattande licensiering i syfte att garantera enkel funktion och säkerhet. För att kunna automatisera eller fjärrstyra det smarta hemmet använder Apple sin Apple TV4 eller kommande Apple Homepod (röststyrd högtalare) som controller. 

Som vanligt med Apple så pratar vi om enkla, funktionella och snygga lösningar och det tidigare magra utbudet av produkter börjar nu se bättre ut. Hos Tinabi hittar ni flera intressanta produkter som går att koppla mot Apple Home Kit.

  

WIFI- och Bluetoothbaserat system där Google/Amazon använder sina röststyrda högtalare Home och Alexa  och som även kan utgöra en enklare controller för det smarta hemmet. Liknar på många sätt Apple Home Kit. Framförallt Google Home börjar få upp ångan och flera produkter som Tinabi säljer, bland annat Philips Hue, kan styras av Google Home. I Google Home kan man lägga upp sitt hem i form av rum och sedan importera tex Philips Hue. Vi talar om enklare styrningar eller rutiner som Google kallar det. Man kan låta en händelse påverka en annan. 


Lanserat 2005 och fortfarande det ledande systemet inom Smart Hem med mer än 2500 olika produkter som går att ansluta. Tinabi saluför Fibaro och Vera inom Zwave då vi tycker att dessa tillverkare är ledande inom Zwave på var sitt sätt. Vera tillverkar mycket prisvärda controllers och som klarar ruskigt många produkter. Vera kan liknas vid en Nexa eller Telldus på steroider och en annan sak som sticker ut är att Vera som en av få tillverkare av controller också fått dem att fungera bra ihop med kameror. Fibaro håller Tinabi som bäst inom Zwave. Med ett fantastiskt användargränssnitt och en mängd tillhörande Zwave-produkter runt Fibaros controller er garanteras du som kund minskat krångel och marknadens snyggaste system som också resten av familjen kommer att använda.  

Phillips är med sin Hue serie just nu störst inom området belysning. Sedan 2014 har man lanserat en rad belysningsprodukter som tillsammans med enklare styrenhet och mängder av bra appar skapat säljframgångar. Svenska IKEA har sedan hösten 2017 tagit upp konkurrensen med sin trådfria serie belysningsprodukter, även om det skall sägas att trådfri idag inte klarar konkurrensen med Philips annat än på pris. Philips har en otrolig bredd på sin belysningsserie och möjligheter att docka systemet såväl med Apple Home Kit och Zwave. Belysning är ett stort område inom Zwave och ett tips är att börja med Philiks HUE serie.JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.