Philips SceneSwitch

Philips SceneSwitch - belysning med minne

Philips SceneSwitch möjliggör anpassning av din belysningen beroende på ditt aktuella behovet. Starta dagen med frukost och normal belysning tillsammans med familjen, om du jobbar hemifrån förändrar du enkelt belysningen till arbetsbelysning för att avsluta dagen med middag och mysbelysning i goda vänners sällskap. Visst låter det underbart?

Philips SceneSwitch är ett nytt och mycket intressant insteg till Smart Belysning. Philips SceneSwitch har adderat minne och tre olika belysningsprogram som skiftar belysningen i tre steg. Lampan styrs enkelt av väggbrytaren och skiftar läge vid varje tryckning. Väntar man mer än 6 sekunder så ligger samma läge kvar.

Smart belysning för ditt hem

Historiskt har belysning handlat om att tända, släcka eller dimra. Värmen och färgen på ljuset har modifierats via armaturen eller byte av ljuskällan (den gamla formens glödlampor). Med Tinabis belysningsprodukter ändras allt detta och du tar kontrollen över ljuset på nya sätt. För att styra din belysning finns det två vägar att gå. Båda lika bra - vilken du väljer beror på vilken typ av hem du har samt om du vill installera själv eller få hjälp med installationen.

1. Styr belysningen med smarta insatsbrytare
Dessa mycket små brytare monteras bakom den vanliga väggbrytaren och möjliggör fjärrstyrning samtidigt som brytaren fungerar som vanligt. Vi på Tinabi säljer enbart Fibaros sortiment då håller en hög kvalitét samtidigt som de mäter elförbrukningen. Installationen är ganska krävande och kräver installationskunskaper. Vid nybyggnation eller större renoveringar av äldre fastigheter är insatsbrytarna att föredra och ger också ett fördelaktigt pris per belysningspunkt i slutändan.


2. Smart LED-belysning
I foten på dessa lampor sitter en radiosändare som kommunicerar direkt med en kontrollenhet vare sig vi pratar om Philips HUE eller Zwave. Monteringen är av den här smarta belysningen är enkel och funktionen är i stort densamma som för de smarta insatsbrytarna. Skillnader är främst att Smart LED-belysning finns i färg och att de inte fungerar när väggbrytaren är avslagen. För er som själva snabbt vill installera Smart belysning är dessa lampor att föredra!


Philips HUE smarta belysning

Philips lanserade redan 2012 sin Hue serie, då som en exklusiv produkt i Apple Store. Sedan dess har Philips med sin HUE-serie öppnat upp för det Smarta Hemmet med en mängd olika belysningsprodukter . Med HUE introducerades dels Zigbee som precis som för Zwave är en radiostandard anpassad för det Smarta Hemmet. Philips införde också med HUE en egen enklare kontrollenhet som möjliggör en hel rad av möjligheter som visas nedan. Philips HUE har utökat sitt sortiment och går idag att koppla till såväl Fibaro, Vera som Apple HomeKit. Philips håller en hög klass på sina produkter och även om de ofta är dyrare än konkurrenter i inköpspris så anser vi på TINABI att de är bättre och billigare över tid!JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.